Viemärinkuvaus uudiskohteeseen turvaa omakotitalon tulevaisuuden  

Uudisrakennuksen viemärien kuvauttaminen on tärkeä osa rakennusprosessia. Viemärien kuvaamisella tarkistetaan viemärijärjestelmä erityisellä viemäreiden kuvaamiseen tarkoitetulla kamerajärjestelmällä. Kuvaaminen tehdään ennen rakennuksen valmistumista ja ennen kuin viemärijärjestelmä peitetään rakenteiden alle. Jos putkistossa havaitaan ongelmia, korjaaminen on vielä helppoa, edullista, eikä työmaa viivästy.

Viemärinkuvaus pelasti rakenteilla olevan kotini isolta vahingolta

Olen havainnut työssäni, että lähes joka työmaalla on jotain, joko pieniä tai suuria rakennusaikaisia virheitä, jotka korjaamattomina saattavat aiheuttaa isoja korjauskustannuksia myöhemmin. Putkistoihin on jäänyt esimerkiksi asennushiekkaa, viemäreiden kaadot on tehty väärin tai putket saattavat olla lintassa tai jopa kokonaan rikki kaivuritöiden vahingon takia.

Lähin esimerkki löytyy omalta omakotirakennukseltani. Tein rakennusvaiheessa juuri ennen styroksien laittoa ja valujen tekoa viemärikuvauksen taloni viemärijärjestelmään ja havaitsin, että kylpyhuoneen putkiston kaadot olivat ns. perssiilleen. Soitin saman tien putkimiehelle, joka jo samana päivänä kävi tekemässä korjauksen ja ongelmilta vältyttiin. Jos kuvausta ei olisi tehty, olisi viemäriputket mennyt parin viikon sisällä tukkoon talon valmistuttua, ja betonivalut olisi jouduttu purkamaan ja korjaamaan. Nyt selvittiin säikähdyksellä.

Mikä voi aiheuttaa viemäriputken rikkoutumiseen rakennusaikana?

Eräs uudisrakennusfirma oli myynyt rakentamansa talon perheelle ja sai muutaman viikon kuluttua hätäisen puhelun asiakkaalta, että viemäriputket olivat tukossa. Yritys kutsui minut hätiin. Tein viemäriputkille tähystyksen ja diagnoosina oli rikkoutunut viemäriputki. Talon omistajan onneksi rikkoutunut putki sijaitsi juuri omakotitalon ulkopuolella, jolloin putki pystyttiin kaivamaan esiin ja korjattua. Rikkoutuminen oli aiheutunut rakennusvaiheessa kaivurin kauhasta.

Tässä vielä muutamia syitä, miksi viemärien kuvauttaminen on tärkeää:

  1. Laadun varmistaminen: Kuvaaminen auttaa varmistamaan, että viemärijärjestelmä on asennettu oikein ja että putket ovat ehjiä, eivätkä ne vuoda. Tämä auttaa välttämään mahdollisia vesivahinkoja ja lisää putkistojärjestelmän kestävyyttä.
  2. Ongelmien havaitseminen: Kuvauksen avulla voidaan havaita mahdollisia ongelmia, kuten tukkeutuneita tai vaurioituneita putkia. Varhainen havaitseminen auttaa estämään ongelmien pahenemisen ja korjauskustannusten nousun.
  3. Rakennusmääräysten noudattaminen: Useissa paikoissa on rakennusmääräyksiä, jotka edellyttävät viemärijärjestelmän tarkastamista ennen käyttöönottoa. Kuvauttaminen auttaa varmistamaan, että viemärijärjestelmä täyttää nämä vaatimukset.
  4. Viemärien kuvauttaminen antaa rakennuksen omistajille luottamusta siihen, että viemärijärjestelmä toimii asianmukaisesti ja että heidän uusi rakennuksensa on turvallinen ja käyttökunnossa.

Viemärien kuvauttaminen on järkevä ja edullinen investointi, joka auttaa välttämään tulevia ongelmia ja ylläpitämään rakennuksen viemärijärjestelmän toimintakuntoa pitkällä aikavälillä.

Viemärinkuvaus uudiskohteeseen on omakotitalon paras vakuutus vahinkojen varalle. Tilaa Viemärituomari kuvaamaan talosi hintaan 280€

Tilaa kuvaus